martes, 6 de mayo de 2008

Festes d´Anglaterra

A Anglaterra es celebren algunes festes com Nadal, Pasqua, Halloween, Any Nou, “Poppy Day” i “Red Nose Day”. Primer us explicar que feim a Anglaterra per Nadal.
El dia 1 o 2 de desembre la família ja posa un arbre a casa amb decoracions i llums petits. A fora de les cases també es posen llums i està molt polida. Quan mires a totes les cases, aquestes brillen molt.
El dia abans de Nadal (Christmas Eve) és una dia molt bo perquè les mares i els pares compren molts regals i els guarden fins el dia 25 de decembre però els fillets i filletes petits pensen que el pare Noel ( que es diu Santa en anglès) es qui fa tots els regals. Com millor et portes durant l´any, més regals et farà Santa.
El dia abans de Nadal també posem llet i pastissos a fora per si Santa i els renos tenen gana o set. Això ho fan perquè els fillets i filletes creuen que Santa és de veritat.
El dia de Nadal, quan la família es desperta, baixen les escales i van al sala per obrir tots els regals. Després van a menjar el gall d´indi i ho celebren durant tot el dia.
L’ any nou només es celebra durant el capvespre. Molts persones organitzen festes pels amics i per la família. Fan un buffet per menjar i després ells beuen cava fins les 11:59. Esperen un minut que siguin les dotze de la nit i després s´arrepleguen tots per cantar una cançó tradicional d´any nou.
Halloween és el dia 31 de Octubre,i aquesta festa es celebra a partir de la tarda. Al capvespre moltes persones es disfressen amb vestits de por i després surten al carrer i van a cases, toquen a la porta i diuen: “Trick or Treat”. “Treat” vol dir tracte i et donen una cosa dolça, però si escullen “Trick” vol dir que no et donen res i tu els fas una broma o cosa així.
La gent més major solen anar a una festa o esperen a casa que hi vagin els nens a demanar “Trick” or “Treat”.
Quan els nens han anat a totes les cases, van a casa seva i es mengen tots els caramels que han arreplegat.

Red Nose Day és el dia 16 de març i és un dia de fer una acció de caritat que és diu “comic relief”.
És un dia molt gran, cada any fem una cosa diferent per treure doblers per la caritat.
A les escoles es fa un comerç i també ens vestim amb roba divertida, i fem moltes activitats.

Poppy day és el dia 11 de novembre.
És un dia per recordar a la gent que està en guerra en el món.
En aquest dia hem de fer un minut de silenci. També comprem una flor petita que és diu “poppy”, per això li deim “Poppy Day”.

El dia de Pasqua canvia de dia cada any, mai cau el mateix dia però sempre és un Diumenge dels mesos de març o abril.
Pere Pasqua, al mati, la família es regala un ou de xocolata entre tots els membres de la família. Després tenim el dia lliure per fer cosa junts.

El meu dia preferit és el dia de Nadal. Per jo és un dia màgic i m´agrada perquè estem tota la família junta. També és un dia que comprem regals pels familiars i amics per dir-los que els estimes molt.

ALFABET ARAB

Amb aquest rellotge podem saber quina hora és a tot el món

Video sobre el Hiyab